Hogyan kezelhetők a nehéz emberek?

nehéz emberek kezeléseAkár álláskeresésről van szó, akár a hétköznapi életünkben találkozunk velük, egyik legnehezebb dolog arra választ találni, hogyan kezelhetjük az úgynevezett “nehéz” embereket, akikkel kapcsolatba kerülünk. Lehet ő az interjúztató egy számodra nagyon fontos állás első körös meghallgatásán, lehet akár a munkatársad, akivel napi szintű kapcsolatban vagy. Lehet ügyfél, aki nagyon sokat jelent a cég számára, de lehet akár a magánéletedben is olyan személy, akivel minden jóindulatod és próbálkozásod ellenére nem találod a hangot.

Kit nevezek én nehéz embernek?

Tovább

Hogyan zárd be, ha lefagyott a program? – Kezdőknek

SegítségNagyon megnehezíti az életünket, ha nem tudjuk, hogyan zárjunk be egy lefagyott programot. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a legtöbben nem tudnak mit kezdeni vele, ha egy program nem válaszol az utasításaikra. Mindjárt a legdrasztikusabb lépéshez folyamodnak és “kinyomják” a gépet, vagyis azonnali leállásra kényszerítik. Azonban ha sokszor ehhez a módszerhez folyamodunk, az károkat is okozhat a számítógépben.

Az alábbiakban mutatok egy-két tippet, melyek jobban kímélik a gépet és nekünk is kevesebb fejfájást okoznak, hiszen nem kell minden programot újra megnyitni, mint egy esetleges újraindítás során. (Windows XP Pro vagy Vista/ Windows 7 alatt)

Tovább

Dolgozz otthonról hatékonyan

Hogyan lehet eredményes és hatékony az otthoni munka?

Az előző részben átvettük az otthoni munka előnyeit és a hátráltató tényezőket, most pedig azt fogjuk megnézni, hogy mik azok a módszerek, amelyek segítenek túljutni a nehézségeken és elérni a sikert az otthoni munkában is.

Az alábbiakban találod a technikákat, melyek számomra a leghasznosabbnak bizonyultak:

Tovább

Munka – Otthon

office-74078_1280Sokan úgy gondolják, hogy otthonról dolgozni maga a megváltás. Nem vagyunk szem előtt, nincs főnök, aki folyamatosan kontrollálná a munkánkat, nincsenek kötelező megbeszélések, magunk határozzuk meg a munkaidőt és azt is, mikor tartunk épp szünetet. El tudunk ugrani a bankba, okmányirodába, csekket befizetni, a munkát pedig ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.
Senki nem szól érte, ha egy-két órával később kezdjük el.
Tény, hogy a fentiek nagyon csábítóak tudnak lenni, főként, ha a munkahelyi közeg nem is a legideálisabb vagy épp személyes ellentét is nehezíti a munkát.
Vegyük sorra, miért éri meg az otthoni munka a dolgozó szempontjából.

Tovább