Hogyan kezelhetők a nehéz emberek?

nehéz emberek kezeléseAkár álláskeresésről van szó, akár a hétköznapi életünkben találkozunk velük, egyik legnehezebb dolog arra választ találni, hogyan kezelhetjük az úgynevezett “nehéz” embereket, akikkel kapcsolatba kerülünk. Lehet ő az interjúztató egy számodra nagyon fontos állás első körös meghallgatásán, lehet akár a munkatársad, akivel napi szintű kapcsolatban vagy. Lehet ügyfél, aki nagyon sokat jelent a cég számára, de lehet akár a magánéletedben is olyan személy, akivel minden jóindulatod és próbálkozásod ellenére nem találod a hangot.

Kit nevezek én nehéz embernek?

Tovább

Dolgozz otthonról hatékonyan

Hogyan lehet eredményes és hatékony az otthoni munka?

Az előző részben átvettük az otthoni munka előnyeit és a hátráltató tényezőket, most pedig azt fogjuk megnézni, hogy mik azok a módszerek, amelyek segítenek túljutni a nehézségeken és elérni a sikert az otthoni munkában is.

Az alábbiakban találod a technikákat, melyek számomra a leghasznosabbnak bizonyultak:

Tovább

Munka – Otthon

office-74078_1280Sokan úgy gondolják, hogy otthonról dolgozni maga a megváltás. Nem vagyunk szem előtt, nincs főnök, aki folyamatosan kontrollálná a munkánkat, nincsenek kötelező megbeszélések, magunk határozzuk meg a munkaidőt és azt is, mikor tartunk épp szünetet. El tudunk ugrani a bankba, okmányirodába, csekket befizetni, a munkát pedig ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.
Senki nem szól érte, ha egy-két órával később kezdjük el.
Tény, hogy a fentiek nagyon csábítóak tudnak lenni, főként, ha a munkahelyi közeg nem is a legideálisabb vagy épp személyes ellentét is nehezíti a munkát.
Vegyük sorra, miért éri meg az otthoni munka a dolgozó szempontjából.

Tovább

Álláskeresés nehéz időkben II.

“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz,
változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!”
(Maya Angelou)

Az álláskeresés nehéz időkben első részében végig vettük azokat a befolyásoló tényezőket, melyeken nem tudunk változtatni. Léteznek azonban olyan eszközök, amik tanulhatóak. Bár a rendszeres sport, az aktív életmód, relaxáció is nagyon hasznos tud lenni, most inkább a gyakorlatiasabb és azonnali eredménnyel járó módszereket szeretném megmutatni.

Lássuk, hogy milyen technikák vannak problémás helyzetek és a nehézségek kezelésére, melyek nálam már beváltak:

Tovább