Díjak

Liebster-AwardA mai napon nagy meglepetés és egyben hihetetlen elismerés ért, melyet szeretnék megosztani Veled is! Rendhagyó cikk lesz a mai és kicsit talán személyesebb hangvételű is.

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy bár még csak a kezdeteknél járok, mégis volt három olyan blogíró társam is, akiknek megtetszett a blogom és úgy érezték, hogy hasznosak az információk, amelyekkel segíteni szeretnék másoknak.

A Liebster Award egy vándordíj, egyfajta pozitív visszaigazolás, amit én most Erdélyi Krisztitől a Szerelem az életem életmódblog írójától, Csenki Nikitől, a Nikilométerek című futóblog szerzőjétől és Duzsik Téglás Katától, a ClientCoach – Lehet öröm az ügyfélkezelés című blog megalkotójától egyszerre megkaptam, ezáltal tripla díjas lettem!

liebster1 Niki, Kriszti és Kata ezúton is szeretném megköszönni Nektek, amiért mosolyt és örömet csaltatok az arcomra ezzel a meglepetéssel!

A tripla díj így nem csak tripla boldogságot, hanem háromszoros elismerést is jelent számomra, és nagyon örülök, hogy a tevékenységemet érdemesnek találtátok arra, hogy másoknak is ajánljátok.

Ez a vándordíj Németországból indult és tartozik hozzá néhány kedves szabály, amelyen keresztül kicsit jobban megismerhetjük egymást mi bloggerek és egyúttal olvasóink is. A díjazók a díj átadásával kérdéseket tesznek fel a díjazottaknak, így most jöjjön pár titok rólam, díjazóim kérdéseire válaszolva:

Kriszti kérdései és válaszaim:
 • Hogy érzem magam a bőrömben?

Köszönöm, nagyon jól érzem magam a saját bőrömben! Nem változtatnék a múlton, és nem bántam meg semmit, mert tanultam belőle. Szenvedéllyel élek a jelenben és megpróbálom kiélvezni minden egyes percét. Kíváncsian várom a jövőt, amit immár én alakítok!

 • Ha lenne három kívánságom, mi lenne az?

1. A családom minden tagja legyen mindig egészséges.

2. Mindig legyen mellettem egy társ, aki inspirál, megbecsül, támogat és fogja a kezem akkor is, ha épp nem látom a szivárványt.

3. Beutazhassam a világot, megismerhessem távoli országok kultúráit és tájait.

 • Mi az a 10 dolog, ami örömet okoz mostanában?

Együtt lenni a családdal, írás, futás, edzés, tánc, biciklizés, séták, vízpart, nyaralás, utazás.

 • Mi a célom ebben az évben?

Elkezdeni az álmaim megvalósítását és megtartani az egyensúlyt a munka és a magánéletem közt.

 • Szereztem-e ma magamnak és másoknak örömöt?

Egyértelmű igen! Magamnak az írással, másoknak pedig a díj továbbadásával.

Niki kérdései és válaszaim:
 • Van kedvenc sportom / mozgás formám? Ha igen mi az?

Igen van kedvencem, jelenleg a futás és a Body-Art, de nagyon szeretek korcsolyázni, úszni, táncolni, biciklizni, túrázni, vitorlázni is. Régebben baseballoztam, próbáltam a sziklamászást, szeretem a gokartot és minden autó-motor sportot. A terepralit kifejezetten, de vonz mindenféle extrém sport. Szeretnék megtanulni snowboardozni, szörfözni és vízisízni… A Jetskiről pedig nem lehet levakarni, ha felülök rá.

 • Mikor éreztem utoljára, hogy jól átmozgattam az egész testem, lelkem, szellemem?

Minden szerdán (Súlyzós edzés és Body-Art, utána úszás, szauna és gőzfürdő)

 • Van olyan fizikai / szellemi tevékenység, amiben képes vagyok flow élményt elérni?

Minden olyan tevékenységben át tudom élni, ami örömet okoz, mert ezekbe teljesen bele tudok feledkezni. Ilyen a tánc, a bicikli, de a feljebb felsoroltak közül bármelyik.

 • Mi az első pozitív illatérzet, ami eszembe jut egy tengerparti futásról?

A sós víz illata, keveredve a vizes homokkal.

Kata kérdései és válaszaim:
 • Mi volt életem legrosszabb ügyfélélménye?

Inkább fogyasztóként mint ügyfélként, de egy kiszállításos ételrendelés maradt meg örökre az emlékeimben.

 • Mi volt a legvadabb panasz, amit hozzám nyújtottak be?

Műsorelosztó szolgáltatónál dolgoztam. Visszatérő kedves ügyfél reklamál (hangosan), hogy nincs adás. Már jó ideje próbálom neki elmondani minden létező módon, hogy nem nálunk van a hiba, hanem a csatorna nem sugároz éppen. Mire ő felháborodva: “Ne mondja már nekem, hogy nem tudják megjavítani! A múltkor is láttam a TV-ben, hogy a szerelőik a műholdat piszkálják, küldje vissza őket, hogy azonnal javítsák meg!”
Én ennél a pontnál már csak egy félmosollyal: “Hölgyem, mutassa meg nekem, melyikük volt, már repítem is vissza!”

 • Milyen őrültséget csináltam már életemben?

Sok őrültséget csináltam már, de a legutóbbi: Beiratkoztam egy tanfolyamra, ami biztosan megváltoztatja az életem.

 • Nyugdíjasként mit mesélsz majd az unokáidnak?

Remélem, azt a sok őrültséget, amit még ezután elkövetek!

Az én kérdéseim pedig a következőek:
 1. Ki a példaképed és miért?
 2. Amikor szomorú vagy, mi az ami a legjobban segít, ami azonnal jobb kedvre derít?
 3. Ha lenne egy időgéped, hová utaznál vele?
 4. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléked?
 5. Mi a legnagyobb erényed, a legjobb tulajdonságod?

Miután a Liebster Award vándordíj, így lehetőségem van továbbadni. Lássuk akkor, kik az én jelöltjeim, kik felelnek majd az én kérdéseimre:

 1. Elsőként szeretném jelölni a számomra legfontosabbat, a Gyógyulj Velem című blog íróját, aki pozitív hozzáállásával, kitartásával és bátorításával lehetővé tette, hogy elkezdjem céljaim megvalósítását.

 2. Díjazni szeretném még Hargitai Anitát, a Német Élet blog szerzőjét, aki hasznos tanácsaival segíti a Németországban élőket, dolgozókat és oda készülőket.

 3. Fontosnak tartom az életmódváltással, életszervezéssel, stresszkezeléssel, egészséges életmódra való ösztönzéssel kapcsolatos törekvéseket, így a díjra jelölném még Bánkuti Zsuzsannát, illetve Anyaiszív blogját is.

 4. Következő jelöltem szintén a pozitív hangvételű írásaival lopta be magát a szívembe, ezért szeretném a díjat adni a Boldog Anyu blognak is, melynek szerzője Veres-Lukács Lilla.

 5. Sok olvasóm küzd testsúlyproblémákkal, így nekik ajánlom Lipták Nóra Diéták és Álmok című blogját. Nórának pedig a sok finom és egészséges receptért és hasznos tanácsaiért a díjat ajánlom.

 6. Szeretném a díjat átadni Icunak is, a Harmadik Szivárvány című blog megalkotójának, aki fejlesztési ötletekről, alternatív és hagyományos gyógymódról, tornáról, homeopátiáról, táplálkozásról, vegyszermentességről, agykontrollról, óvodáról, iskoláról, testvérkérdésről, sikerekről és hétköznapokról ír, valamint arról, hogy milyen kerek is tud lenni a világ egy nehézségekkel élő gyermekkel is.

 7. Szeretettel ajánlom a díjat Ménesi Krisztinának, aki a Kriszta Design blogján keresztül hasznos kis praktikákat és ingyenesen letölthető, szépen kivitelezett képeslapokat (E-Card), ajándékkísérő kártyákat oszt meg Veled. (Őt akkor is keresheted, ha a főnököd azzal bíz meg, hogy szerezz neki egy jó webdizájnert.)

Sok-sok tartalmas blogbejegyzést, valamint érdeklődő olvasót kívánok
a díjazóimnak és a díjazottjaimnak egyaránt!

Liebster